Compromís reclama més recursos per a reforçar l’Atenció Primària al Centre de Salut de Santa Pola i al consultori de Gran Alacant

El grup municipal de Compromís per Santa Pola, ha registrat en l’Ajuntament una moció amb què insta a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública a dotar de recursos necessaris el Centre de Salut de Santa Pola i el consultori de Gran Alacant per a la millora de la detecció, diagnòstic i tractament de les persones afectades per la COVID-19.

Segons explica la portaveu de Compromís per Santa Pola, Anna Antón: “En la voràgine de la pandèmia del coronavirus el pes mediàtic ha recaigut en l’atenció hospitalària, on s’ha estat realitzant un gran treball, sobretot en els serveis d’urgències i les UCIs amb els pacients més greus. Tot i això, no és menys cert que els metges i metgesses, i  altres professionals de l’Atenció Primària dels nostres pobles, així com el personal de salut pública, ha estat realitzant una ingent tasca de contenció de la pandèmia que ens falten adjectius per poder reconéixer”.

“Per això, des de Compromís sol·licitem el reforçament de l’Atenció Primària i la Salut Pública amb la necessària dotació de personal, recursos econòmics, materials i organitzatius. Estos equips coneixen a la població que atenen, els seus riscos, i els seus problemes de salut i sociosanitaris. Esta situació d’avantatge ha permés desplegar un model més eficient de triatge i atenció a les persones malaltes de COVID-19, que ara s’ha de reforçar amb els recursos necessaris”.

De la mateixa manera, amb esta moció Compromís insta al Govern de l’Estat a la creació de la Xarxa Estatal de Vigilància en Salut Pública. Una entitat que preveu la Llei general de Salut Pública, aprovada en 2011, però que encara no existeix i que ara és més necessària que mai per a millorar la cooperació entre administracions i previndre la transmissió de la malaltia.

Deja una respuesta

Su dirección de correo electrónico no será publicada.

Abrir chat
1
Hola
Este es el WhatsApp de RSP Media, como te podemos ayudar?
X